TEL 96 155 06 78
Plataforma Educamos

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar y personalizar su navegación. Si continúa navegando acepta su uso. Más info

Aceptar

I Mostra de Teatre Santa Teresa de Jesús

Potser us haveu adonat que l'alumnat de 2n d'ESO porta unes setmanes parlant de coses estranyes com "càstings", assajos, escenes, textos dialogats, cartes formals i informals, estudiar-se el paper, atretzo... No, no estan bojos, el que passa és que, una vegada acabades les activitats (examen inclòs) del projecte de Teatre que vam fer a la primera avaluació, ara toca mostrar els resultats i això fa que el cuc del teatre vaja fent feina.

Estem preparant un gran espectacle per a tots aquells membres de la comunitat educativa que tinguen ganes i temps per passar una estona divertida i entretinguda. La I Mostra de Teatre Santa Teresa de Jesús, és el resultat de l'esforç i dedicació dels alumnes cap a l'assignatura de valencià. Al projecte els vam demanar moltes coses: esquemes de la teoria sobre la carta formal i informal, esquemes sobre els textos dialogats, esquemes sobre què és el teatre...

Tot això com a informació necessària per posar-ho en pràctica ja que, per grups, van escriure una carta formal o informal (amb l'estructura corresponent i sense errades ortogràfiques) per convidar els membres de la comunitat educativa a l'esdeveniment. En van fer moltes: per als pares, per als companys, per a l'equip de direcció del centre... Eixa era la part de gestió cultural que també havien d'aprendre, un "extra" en la formació per ser conscients del fet que muntar un espectacle no és fàcil i cal tindre en compte moltes coses. Després, també per grups, van escriure un text teatral d'uns tres minuts, el van assajar i el van representar a classe. De totes les propostes, vam fer una votació i els millors de cada classe seran representats a la mostra. Açò també els va fer veure que escriure un text teatral correcte i mig coherent no era tampoc una tasca senzilla però s'ho van passar molt bé pensant què volien dir i com anaven a dir-ho. En la gran majoria dels casos van seguir les premisses que van marcar els professors, així que tots contents i més mentre assajaven al corredor... També d'aquelles votacions van ser triats els millors actors i actrius de 2n d'ESO ja que hi comptàvem amb una altra sorpresa: Lletraferits, el club d'Escriptors de Teresianes, ja tenia una obra de teatre escrita per dos dels seus membres i preparada per ser representada "Un conte de fades... O no...", així que era el pas lògic, dintre d'aquest muntatge, que es materialitzara. Qui anava a representar cada personatge de l'obra (17, per ser exactes) es va decidir a partir d'un càsting al qual, cada alumne, dels que havien estat votats a les classes com a millors actors i actrius, es presentava a un paper. La decisió final la va prendre un jurat format per tots els Lletraferits, entre els quals estaven les autores, i les professores de valencià. Va ser un moment molt complicat ja que tots ho van fer molt bé i va costar una mica decidir qui faria de què però, per sort, tots els alumnes van acceptar de molt bon grau la decisió del jurat.

A dia de hui, a una setmana de l'estrena mundial de la I Mostra de Teatre Santa Teresa de Jesús, accelerem la màquina dels assajos, de la creació dels decorats i de tot allò que necessitem per a que el dia 21 de desembre a les 17h, a la Sala d'Audiovisuals del pavelló de secundària, donem el millor de tots nosaltres i que pares, mares, companys, professors i professores puguen veure que tot allò que estudiem i que preparem amb molta Il·lusió i esforç dóna bons fruits. Si una cosa és certa pel que fa la innovació educativa és que genera experiències reals difícils d'oblidar.

IMG0205
IMG0210
IMG0216
IMG0213
IMG0223
IMG0239

TOP