TEL 96 155 06 78
Plataforma Educamos

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar y personalizar su navegación. Si continúa navegando acepta su uso. Más info

Aceptar

La poesia no és cosa de vells, vol. 2 Poemari de 2n d’ESO

A la nostra escola, com ja saben, des de fa uns anys, estem apostant per la innovació pedagògica basada en el treball cooperatiu i per projectes. Pensem que aquesta és la millor manera d'acompanyar els nostres alumnes en el seu aprenentatge i que els fa aprendre d'una manera diferent, molt més vivencial.PortadaPoemari

Per això, des de fa dos cursos, l'assignatura de Valencià: llengua i literatura de 2n d'ESO, vertebra la seua programació a partir de tres grans projectes dintre dels quals engloba tots aquells ítems que marca el temari de l'assignatura. Així, després de l'experiència de la I Mostra de Teatre que vam realitzar a la primera avaluació, a aquesta segona ens hem centrat en la poesia i com a producte final del projecte, hem realitzat un poemari. Els alumnes, per grups o de manera individual (ja que adaptem el projecte en funció de les característiques de cada classe) han estudiat què és la poesia, com s'escriu poesia i quins tipus de poesia hi ha. A més, van rebre una "màster class" per part dels poetes que tenim al centre (membres del club d'escriptors Lletraferits) els quals van explicar-los que "escriure poesia era una manifestació dels sentiments, més que una tasca que es fa com a deures perquè la manen els professors". Després de treballar tota la teoria (en la qual incloem ortografia i gramàtica segons els continguts de l'assignatura) els alumnes van escriure els seus poemes atenent a uns models que els vam donar i també els vam repartir els temes. Després d'unes sessions de treball en les quals els professors avaluem la manera de treballar i de cooperar entre ells, ens van lliurar l'esborrany definitiu. A partir d'aquest moment, ells ja sabien que entrarien en un procés de selecció, ja que no tots els poemes realitzats formarien part del poemari final.

Després de corregir-los, els vam lliurar per a que treballaren l'ortografia i aquells que estaven marcats, ens els haurien d'enviar per correu electrònic ja que formarien part del poemari.
Aquest és el 2n volum de La poesia no és cosa de vells un poemari realitzat pels alumnes de 2n d'ESO i editat (de manera digital) pels professors de l'assignatura. Però pensem que no s'ha de quedar només en això, ens cal anar una mica més lluny i per això muntem una presentació oficial que tindrà lloc el 14 d'abril a les 16:30h a l'escola (sala d'Audiovisuals) i a la qual convidem als alumnes i als pares. En aquesta presentació, a més d'explicar el projecte, són els mateixos autors els que fan una lectura dels poemes i després obrim un col•loqui en el qual donem l'oportunitat al públic de preguntar-nos allò que desitgen.

Creiem fermament que els alumnes han de viure i veure que el seu treball transcendeix més enllà de l'aula i que té una recompensa, en aquest cas, en forma de llibre que poden descarregar de manera gratuïta prement ací.

TOP