TEL 96 155 06 78
Plataforma Educamos

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar y personalizar su navegación. Si continúa navegando acepta su uso. Más info

Aceptar

La poesia no és cosa de vells

El passat 23 d’abril, per celebrar com cal el Dia del Llibre, l’alumnat de 2n d’ESO va presentar, en un acte públic al Saló d’actes de l’escola, el nou volum de “La poesia no és cosa de vells”, producte final del projecte de poesia que es realitza des de l’assignatura de Valencià: llengua i literatura al segon trimestre.

Tot i que les dates d’edició van fer que la presentació es retardara en el temps, l’espera va pagar la pena ja que vam poder gaudir d’un recital de poesia fet íntegrament pels alumnes en el qual mostraren tot el seu treball, esforç i dedicació. La sort va ser que, a més dels poemes molt ben recitats, van haver poemes dramatitzats (amb disfresses i tot!), poemes musicats i cantats “a capella” i la sorpresa del dia: el cant coral del Goig a Santa Teresa de Jesús.

Cal destacar que ambdues composicions van estar escrites, musicades i cantades pels alumnes, cosa que cal remarcar pel mèrit i la valentia que mostraren a l’hora de pujar a l’escenari i mostrar les seues creacions. En acabar, vam gaudir d’un col·loqui en el qual el públic va tindre l’oportunitat de preguntar tot allò que volgueren saber sobre el procés del projecte i de la creació dels poemes. Els alumnes integrants de la taula van respondre totes les preguntes amb naturalitat, destresa i en un valencià prou correcte cosa que va mostrar als professors que aquestes iniciatives agosarades i una mica boges són les que fan que els alumnes tinguen un aprenentatge significatiu de tots els coneixements teòrics compartits i a més que són capaços de comunicar-se en valencià, sense por i de manera molt hàbil.

Seguirem treballant d’aquesta manera ja que es va poder observar que l’alumnat s’implica i aprèn molt millor si el seu treball té una recompensa i un reconeixement més enllà de la nota.

Enhorabona a la promoció de 2n d’ESO 2017-2018: aquest, junt a la Mostra de teatre, és el segon èxit aconseguit del curs! Ara a pel tercer! La narrativa vos espera!

Poden descarregar el poemari ací

FullSizeRender
IMG-3833
poem1

.

TOP